Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie rzodkiewkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
majonez 120 ml
śmietana 80 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
śledzie marynowane 30 (ze skórą)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie rzodkiewkowym

Śledzie osuszyć z zalewy . Przekroić na płaty a następnie na mniejsze kawałki wg uznania.Ułożyć na talerzu lub półmisku. Rzodkiewkę umyć , zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Szczypiorek posiekać . Majonez wymieszać ze śmietaną , dodać tartą rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Polać sosem śledzie.Smaczne śledzie na przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 02.06.2013 13:50
takich śledzików jeszcze nie jadłam,warte wypróbowania
Renataj 07.10.2012 19:00
Ciekawe i bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak