Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie chrzanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan ze słoika 100 g
śmietana gęsta 250 g
majonez 150 g
jabłko 1 kwaśne
cukier do smaku
cytryna do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
matijasy 250-300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie chrzanowym

Śledzie umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Chrzan ze słoiczka rozetrzeć z majonezem i śmietaną.
Jabłko obrać i utrzeć na miazgę, po czym skropić sokiem z cytryny i wymieszać, aby nie ciemniało.
Dodać do sosu chrzanowego - doprawić cukrem i białym pieprzem.
Dołożyć śledzie i wymieszać z sosem.
Odstawić do lodówki na dobę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.01.2013 18:06
Ja się tym razem rozpędziłam i grubo utarłam jabłko, ale utarte na miazgę daje ciekawszy efekt smakowy:)
wojtek5 15.11.2012 22:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak