Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod szubą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ziemniaki gotowane w mundurkach 2-3 sztuki
marchewka ugotowana 2-3 sztuki
jabłko 1-2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 3-4 sztuki
buraki 2-3 sztuki
majonez 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod szubą

Płaty śledziowe umyć i zalać mlekiem na kilka godzin. Następnie pokroić w kostkę. Marchew, ziemniaki, buraki i jajka ugotować. Jabłko i cebulę pokroić w kostkę. Żółtka oddzielić od białek i je także pokroić w kostkę. W przezroczystym naczyniu ułożyć śledzie następne, cebulę pokrojoną w kostkę i posmarować cienką warstwą majonezu. Następnie wyłożyć ziemniaki pokrojone w kostkę, na tarce jarzynowej zetrzeć marchew, wyłożyć białka, zetrzeć jabłka oraz buraki i posmarować nieco grubszą warstwą majonezu. Na samym końcu zetrzeć na drobnej tarce żółtka. Całość wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.10.2015 17:10
to ciekawy pomysł
DorotaZ 27.08.2015 22:21
Smaczna sałatka:)
ben-ka 27.08.2015 15:48
Taką sałatkę bardzo lubię.
jasiek 27.08.2015 15:45
idealny śledzik
Bernadeta1 27.08.2015 15:40
bardzo lubię śledzie w każdej postaci a te wyglądają pysznie
Jumper123 27.08.2015 15:29
ładnie wygląda i pewnie dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak