Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w powidłach agrestowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 2 kg
sos sojowy 1/2 szklanki
ziarenka sezamu
sól
dżem/konfitura agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w powidłach agrestowych

przez całą noc moczę skrzydełka w sosie sojowym (wstawiam skrzydełka do lodówki). Skrzydełka zanurzam w powidłach zmiksowanych ze szczyptą soli, a potem obtaczam w ziarenkach sezamu i wstawiam na brytfannie do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na okolo 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 10.08.2012 14:27
fajnie smakują z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak