Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w chlebkowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 7 sztuk
chleb 2-3 kromki
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w chlebkowym sosie

Skrzydełka oczyścić, opłukać, odciąć końcówki i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do rondla.
Na pozostałym oleju zeszklić pokrojoną cebulę i dodać do mięsa.
Zalać wodą by lekko zakryła skrzydełka. Dodać kostkę. Gotować ok 10 min i dodać pokruszony bez skórki chleb.

Doprawić do smaku i gotować do miękkości skrzydełek i rozgotowania chleba często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 11:37
ciekawy pomysł:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak