Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na ostrzu noża

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka

skrzydełka kurczaka 16 szt

marynata

olej aromatyzowany 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
krem balsamico 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżka
białe wino 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ostrzu noża

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć i podzielić. Posypać bazylią i polać olejem spod pomidorów suszonych lub olejem aromatyzowanym. Skropić kremem balsamicznym.
Krok 1 - Skrzydełka na ostrzu noża foto
2
Dodać kolorowy pieprz - może być z Młynka lub zmiażdżony z torebki.
Krok 2 - Skrzydełka na ostrzu noża foto
3
Dolać 3 łyżki białego wina, dodać przecier oraz posiekany czosnek.
Krok 3 - Skrzydełka na ostrzu noża foto
4
Przemieszać skrzydełka ze wszystkimi składnikami. Dobrze natrzeć mięso, posolić i wstawić do lodówki na 6 godzin.
Krok 4 - Skrzydełka na ostrzu noża foto
5
Zamarynowane mięso ułożyć na aluminiowej tacce a następnie piec na grillu około 30 minut. Powinien być duży żar i mało ognia.
Krok 5 - Skrzydełka na ostrzu noża foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 21.07.2014 20:31
ostro tu :) wyglądają fajnie
stef 21.07.2014 15:44
Niebezpieczna potrawa,ale pociągająca.
Smaczna_B 21.07.2014 15:39
Fajnie wyglądają na ostrzu tego noża:)
Wacław 21.07.2014 15:17
świetna propozycja
Christopher 21.07.2014 15:14
Ponieważ najpierw je się oczyma,to ja już je zjadłem z wielkim apetytem.
marcia7 21.07.2014 15:04
pysznie złocista
Jadwiga/Jaga85 21.07.2014 14:36
Super zdjęcie!!!
caralajna 21.07.2014 14:34
piękna fotka :)
Anna133 21.07.2014 13:06
i u nas były skrzydełka w ten weekend
IwonaDD 21.07.2014 12:51
wspaniałe!!
Sroczka 21.07.2014 12:49
Ależ te skrzydełka pysznie wyglądają.
Beatris 21.07.2014 12:42
Apetycznie przyrumienione:)
Ania84 21.07.2014 12:33
fajna marynata :)
Anna169Hosz 21.07.2014 12:14
W składnikach zapomniałam o soli - oczywiście mięso posolić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak