Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 125 g
jajko 1 szt
ser żółty 250 g
tymianek 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Jajko rozkłócić, zmieszać ze śmietaną, posmarować nim ciasto francuskie. Posypać startym na drobnych oczkach serem, oprószyć posiekanym tymiankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Serowe paluszki z ciasta francuskiego foto
2
Bardzo delikatnie rozwałkować, by ser się przykleił do ciasta.
Krok 2 - Serowe paluszki z ciasta francuskiego foto
3
Ostrym nożem ciąć cienkie ok. 0,5cm paseczki. Delikatnie skręcać je w serpentynki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Serowe paluszki z ciasta francuskiego foto
4
Piec ok. 15min w temp. 200st.
Krok 4 - Serowe paluszki z ciasta francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 13.01.2014 20:22
Do zrobienia na najbliższą imprezę.
Iwusia 08.01.2014 23:26
smakowicie wyglądają
gibli 03.01.2014 21:08
smacznie wyglądają:)
Sroczka 03.01.2014 19:16
Takie paluszki to bym zjadła.
Renata22 03.01.2014 18:48
sa zapewne pyszna przekąską;)
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 18:47
Ciekawy przepis
Megg 03.01.2014 18:45
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak