Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kawowy
ciasteczka owsiane -25dkg
6dkg -margaryny
Ciasteczka kruszymy po czym ucieramy z miękkim masłem.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia po czym wykładamy masę maślankowo -owsianą i ugniatamy.
Ser miksujemy z cukrem i budyniami (w proszku). W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Ostudzoną wlewamy do sera,wbijamy jaja i dodajemy likier kawowy, espresso oraz kawę rozpuszczalną. Miksujemy dokładnie na jednolitą masę około 5minut. Wlewamy masę na ciasteczkowy spód do tortownicy i pieczemy półtora godziny w 160stopniach. Wbijamy patyczek w kilka miejsc sernika aby sprawdzić czy dobrze się ściął. Studzimy w otwartym piekarniku,po czym posypujemy sernik słodkim kakao. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.