Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki rosyjskie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
śmietana 12% 3/4 szklanki
jaja 1 szt.
mąka 6 łyżek
sól do smaku
SERNICZKI ROSYJSKIE

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki rosyjskie

Wykonanie:
Twaróg zmielić w maszynce, dodać mąkę, sól, jajo i wymieszać składniki. Na stolnicy wysypanej mąką formować wałeczki, ciąć na kawałki, obtaczać w mącę i smażyć na maśle z obu stron na rumiano. Możemy zrobić na słodko, dodając cukier waniliowy i bakalie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna8 07.07.2013 14:44
czy smakują tak jak prawdziwy sernik pieczony w piekarniku??
lara 06.07.2013 20:36
bardzo dobre, polecam!
Monia 06.07.2013 15:42
Ciekawe czemu rosyjskie ;-P
Mniam 06.07.2013 14:08
Super! Przepis do wypróbowania.
malaczarna23 06.07.2013 13:32
znakomity przepis! muszę zrobić takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak