Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser żółty w chrupiącej panierce

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 4 plastry 1 cm
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
Papryka ostra mielona Prymat
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser żółty w chrupiącej panierce

Masło roztopić na patelni i zdjąć łyżką piankę która powstanie.
Jajka rozbełtać z kucharkiem, ostrą papryką i pieprzem.
Plastry sera maczać w jajku, bułce, znów w jajku i znów w bułce, ważne by ser był dokładnie obtoczony by nie rozlał się na patelni. Kłaść na rozgrzane masło na patelni. Smażyć na ładny złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chromatyna 01.11.2014 00:05
Zrobiłam je z sera Królewskiego od Sierpca i wyszły bardzo dobre! Ser wyszedł idealny - chrupki na zewnątrz i płynny w środku :)
Klausia 03.02.2014 20:16
bardzo dobre :)
Ewelina38 03.04.2013 12:44
uwielbiam go, kiedyś często robiłam dziś troszkę zapomniany ale takiego nabrałam smaka, że koniecznie zrobię i to jeszcze dziś :)
emylka86 25.02.2013 10:36
uwielbiam. zawsze w czechach kupowałam sobie smażony ser! ale w domu nigdy nie robiłam. Jaki ser jest najlepszy?
Joanna23 28.01.2013 10:35
lubię pychotka
jozefinach 13.10.2012 10:33
Mniam, mniam.
Beata61 08.10.2012 22:33
pycha :)
Anna169Hosz 03.10.2012 08:45
Smaczna przekąska.
cukiereczek 28.09.2012 09:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak