Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowo-ziemniaczane placki...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 większy
ziemniaki 12 średnie
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki
jajko 1 duże
mąka pszenna 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy - ile potrzeba
śmietana kwaśna - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: selerowo-ziemniaczane placki...

seler i ziemniaki obrać - połowę selera i 8 ziemniaków utrzeć w blenderze na tarce do ziemniaków - resztę selera i ziemniaków utrzeć w blenderze na tarce grubsze oczka = lub na tarce ręcznej

do masy dodać przyprawę do ziemniaków Prymat, jajko duże lub 2 mniejsze, mąkę, tartą bułkę i wszystko dobrze wymieszać

na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy

takie placki są chrupiące i lubimy je z kwaśną śmietaną..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 26.04.2014 21:09
bardzo smaczne są te placuszki
Wafelek2601 26.04.2014 20:41
Zapowiadają się super placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak