Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowe placuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt.
mąka 5 łyżek
jajko 4 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowe placuszki

Wykonanie:
Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać mąkę, jajka, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Następnie przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać z kwaśną gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak