Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z karkówki w tymiankowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jaja 2
tymianek 3 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z karkówki w tymiankowej panierce

Mięso z karkówki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Jajo roztrzepujemy w miseczce z odrobiną wody. Tartą bułkę wsypujemy na talerz, dodajemy do niej pieprz, odrobinę soli i dokładnie roztarty w palcach suszony tymianek. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący kładziemy kotlety z karkówki maczane najpierw w jaju a następnie w tartej bułce z tymiankiem. Smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 25.02.2014 07:51
To musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak