Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik po skandynawsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
tymianek 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
wino białe wytrawne 3 łyżki
sól do smaku 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik po skandynawsku

Kroki postępowania

1
Na samym początku opłukujemy i osuszamy mięso . Po osuszeniu mięsa oczyszczamy mięso .
Krok 1 - Schabik po skandynawsku  foto
2
Olejem mieszamy z winem oraz z wszystkimi przyprawami .Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na jedną godzinę przed nacieraniem mięsa.
Krok 2 - Schabik po skandynawsku  foto
3
Po wyciągnięciu marynaty z lodówki nacieramy dokładnie mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego. I odstawiamy na godzinę przed pieczeniem .
Krok 3 - Schabik po skandynawsku  foto
4
Po wyciągnięciu mięsa wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 80-90 minut.
Krok 4 - Schabik po skandynawsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.05.2015 21:22
pyszne mięsko do zjedzenia
ania2610 07.05.2015 18:44
pyszny, soczysty schabik!
asiczekz 07.05.2015 17:41
musi być przepyszny
fotoviderek 07.05.2015 17:07
Schabik pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak