Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sapka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 25 dag
woda 0,2 litra
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sapka

Wykonanie:
Mąkę wsypać do wrzącej osolonej wody, ugotować i wyłożyć na talerze. Boczek pokroić i usmażyć. Sapkę podać ze smażonym boczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.04.2015 14:58
nie znam tego :D
Kolorowa 16.04.2015 18:20
Moja Babcia też robiła coś takiego ;)
Habibi 16.04.2015 16:48
Wspomnienie z dzieciństwa :) Moja Babcia gotowała takie danko (czasem z ziemniakami), ale u nas nazywało się to prażucha i podawało ze skwareczkami ze słoninki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak