Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka żmudzka chlebowo-mięsna

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 200 g (ugotowana)
chleb ciemny 400 g (razowy)
ogórek kiszony 3 szt
kapusta kiszona 200 g
por (biała część)
ząbki czosnku 3
marchewki 3
ziemniaki 3
fasola 2 szkl (ugotowanej lub z puszki)
olej rzepakowy 150 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka żmudzka chlebowo-mięsna

Chleb i mięso pokroiłem w kostkę. Drobniutko posiekałem obrane ogórki. Ugotowaną marchewkę i ziemniaki także pokroiłem w kostkę. Kapustę kiszoną, po odciśnięciu pokroiłem. Por pokroiłem dość drobno. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszałem, przyprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Olej podgrzałem, ale nie doprowadziłem do wrzenia. Polałem sałatkę i jeszcze raz wymieszałem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.03.2015 13:20
pysznie się prezentuje
Maridka19 01.03.2015 12:15
Pyszności :)
Futka 01.03.2015 11:17
Bardzo oryginalna i przepyszna sałatka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak