Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z fasolką

5.0
(34)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Idealna, orzeźwiająca sałatka do dań z grilla i piekarnika. Można przygotować ją wcześniej, gdyż schłodzona smakuje najlepiej. A jak sezon na fasolkę szparagową, to i my. Korzystać trzeba z tego co tu i teraz.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
fasolka szaragowa 150 gramów
cebula czerwona 1 sztuka
posiekany koperek 2 łyżki
olej rzepakowy 50 mililitrów
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z fasolką

Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą „kostkę”. Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru (al dente). Kroimy na mniejsze kawałki.

Cebulę kroimy w piórka.

Ziemniaki, fasolkę, koperek cebulę mieszamy z olejem i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak