Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym dorszem i smażonymi ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki ugotowane 3 sztuki
dorsz wędzony 150 gram
cebula czerwona 1/2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki

sos

oliwa 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
cukier brązowy 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym dorszem i smażonymi ziemniakami

Ziemniaki kroję w dużą kostkę i smażę na rumiano na oleju. Odsączam na ręcznikach papierowych. W tym czasie cebulę kroję w cienkie półplasterki i mieszam z sokiem z cytryny a składniki na sos łączę ze sobą. Dorsza obieram z ości i dzielę na spore kawałki. Do cebuli dodaję usmażone ziemniaki mieszam z sosem i na koniec dodaję dorsza. Najlepiej smakuje gdy ziemniaki są jeszcze cieple więc podaję od razu po przygotowaniu na garści chrupiącej sałaty można też dodać trochę natki pietruszki.
Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak