Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż jaśminowy 100 gram
por (biała część) 1/2 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
majonez 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i ryżem jaśminowym

Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka i paprykę kroimy w kostkę, pora w ćwierćtalarki. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy. Schładzamy. Do sałatki możemy dodać świeżą natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 20.06.2013 08:41
uwielbiam !!!
Ola1984 28.04.2013 17:03
Ta sałatka jest naprawdę pyszna :)
mzap88 28.04.2013 11:06
pięknie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak