Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy i ogórków

5.0
(86)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy i ogórków jest jednym z najczęściej robionych przepisów na imprezę, spotkanie ze znajomymi. Jeśli ułożycie ją warstwowo w szklanych pucharkach będzie wyglądała bardzo efektownie i zaskoczycie swoich gości.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 3-4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
kukurydza konserwowa 1 puszka
ogórki kiszone 3-4 sztuki
papryka 1 sztuka

Sos:

jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka, jajek, kukurydzy i ogórków

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.

Odsączyć z zalewy tuńczyka i kukurydzę.

Pokroić w kostkę: ogórki kiszone i paprykę.

Do miski dodać wszystkie składniki.

W osobnym naczyniu wymieszać jogurt, majonez, szczypiorek i przyprawę Kucharek. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.

Inny sposób podania: ułożyć składniki warstwowo w szklaneczkach (pucharkach).

Sałatkę przed podaniem należy schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak