Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pomidorami i ciecierzycą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory 2 szt
makaron z zupki chińskiej 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1-2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pomidorami i ciecierzycą

Makaron z zupki pokruszyć, posypać przyprawami, zalać niewielką ilością wody i odstawić pod przykryciem aż spęcznieje. Ciecierzycę i tuńczyka odsączyć. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę (jeśli ma zbyt dużo wodnistych pestek, to najpierw je wykroić). Szczypiorek posiekać. Do makaronu dodać resztę składników i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak