Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą owsianą, pieczonym indykiem i mozarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Lunchbox do pracy to w moim przypadku przede wszystkim różnego rodzaju sałatki. Tutaj proponuję pyszną i pożywną sałatkę na bazie zdrowej kaszy owsianej z dodatkiem pieczonej piersi z indyka, świeżych warzyw, mozarelli i posiekanej natki pietruszki. Dawka energii potrzebnej do pracy gwarantowana :)

Składniki:

wszystkie składniki

kasza 100 gramów
pierś z indyka 170 gramów
ser mozarella 1 opakowanie
rzodkiewki 1 pęczek
ogórek zielony 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Porada

Do przygotowania sałatki można wykorzystać mięso, które zostało nam np. po niedzielnym obiedzie lub po świętach.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą owsianą, pieczonym indykiem i mozarellą

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Zostawić do przestygnięcia.
Pieczoną pierś z ndyka oraz mozarellę pokroić w kostkę. Rzodkiewki dokładnie oczyścić i pokroić w ćwierćplasterki, ogórka pokroić w kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Oliwę wymieszać dokładnie z musztardą i majonezem, a następnie połączyć sos z sałatką. Doprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz szczyptą soli.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak