Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kabanosem i ...

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielonej sałaty rzymskiej mini kilka liści
czerwonej sałaty rzymskiej min kilka liści
sałaty frisee czerwonej kilka liści
rzodkiewki 2
czerwonej papryki kilka paseczków
kukurydzy z puszki 1 łyżka
natki pietruszki kilka listków
mleko 1 łyżka
sosu sałatkowego ziołowego 1 łyżeczka
ser feta 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kabanosem i ...

Jogurt, mleko i sos sałatkowy umieścić w szklance lub kubku i dokładnie wymieszać. Liście sałaty i natki umyć i osuszyć. Liście sałaty rzymskiej ułożyć koliście na talerzu na przemian kolorami. Na środek ułożyć liście sałaty frisee i natkę. Następnie kabanosy pociąć na pół ukośnie a rzodkiewki na ćwiartki i ułożyć na sałacie. Kukurydzę odsączyć z zalewy i razem z kostkami sera ułożyć na sałacie. Na koniec dekoracyjnie ułożyć paseczki papryki i całą sałatkę polać przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 25.02.2013 15:03
Pyszna,kolorowa sałatka.
gosia56 25.02.2013 12:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak