Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek i fety z zieleninką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 8 szt.
ser feta 400 g
cebula czerwona 1 duża
szczypiorek do smaku
koper świeży mały pęczek
natka pietruszki mały pęczek
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej słonecznikowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek i fety z zieleninką

Jajka ugotować i od razu odcedzić, po czym zalać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Obrać i pokroić w kostkę sitkiem do sałatek.
Podobnie pokroić fetę.
Szczypiorek, czerwoną cebulę, zieloną pietruszkę i koperek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników.
Doprawić do smaku solą ziołową, białym pieprzem i olejem słonecznikowym.
Ostrożnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.01.2017 09:45
Jeśli lubisz takie połączenie składników to będzie Ci smakowała. Ja ją uwielbiam za szybkość, prostotę i smak.
dodi 12.01.2017 19:39
fajnie wygląda
molanka 12.01.2017 17:50
apetycznie się prezentuje
w mojej kuchni 12.01.2017 13:03
bardzo lubię takie sałatki
Małgorzata92 12.01.2017 12:34
Spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak