Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 2
sałata lodowa 1/2
oliwki czarne Smak 8 sztuk
oliwki zielone Smak 8 sztuk
pomidory 3
ser feta 1/2 kostki
cebula czerwona 1 mała sztuka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka

Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w ósemki, oliwki kroimy na pół. Cebulę drobno kroimy w piórka, ser feta w kostkę. Mieszamy wszystkie warzywa (oprócz sera fety) i doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.
Tuńczyka marynujemy w oliwie z dodatkiem soli i pieprzu cytrynowego przez conajmniej pół godziny. Po tym czasie grillujemy na patelni grillowej z obu stron po 3 minuty. Sałatkę wykładamy na talerz. Kładziemy na wierzch steka z tuńczyka i posypujemy serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak