Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków ćwikłowych

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki konserwowe 1 słoik litrowy
jajka ugotowane na twardo 7 sztuk
jabłka 2 sztuki
ogórki konserwowe 4 duże sztuki
śmietana 18 proc 250 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków ćwikłowych

Jajka gotujemy "na twardo" ok 12 minut. W tym czasie odcedzamy buraki i kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórek i kroimy podobnie. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasion i ścieramy na tarce o grubych oczkach albo także kroimy w kostkę. (Ja wybrałam tą wersję.) Ugotowane jajka studzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy przez specjalne siteczko. Dodajemy śmietanę, kwasek cytrynowy oraz doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.01.2015 12:38
moje smaki, mniam
RenataZ-et 07.01.2015 21:45
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak