Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białą rzodkwią, żółtym serem i jajkiem

5.0
(45)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealna na śniadanie.

Składniki:

wszystkie składniki

rzodkiew biała 300 gramów
por zielona część 1 sztuka
jajko 1 sztuka
puszka kukurydzy 1 sztuka
żółty ser 150 gramów
ogórki kiszone 3 sztuki
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białą rzodkwią, żółtym serem i jajkiem

Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półplasterki. Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, pokroić w kostkę. Ser i ogórki również pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszać.
Dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawiać sałatkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak