Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka winogronowo-oscypkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 90-100 g
orzechy włoskie ok. 10 sztuk
sos balsamiczny do smaku
oscypek 1 większy
czerwony winogron kilka-kilkanaście owoców

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka winogronowo-oscypkowa

Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Rukolę wypłukać i osuszyć.
Na spodek wykładamy rukolę , umyte połówki winogron, orzechy i część startego lub pokruszonego oscypka. Jeden plasterek oscypka kroimy na pół i układamy na talerzu. Całość polewamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.08.2016 13:10
pyszna sałatka
Edith85 02.08.2016 12:52
Na pewno ciekawy smak
Maridka19 02.08.2016 10:22
ale pysznie wygląda :)
mysza75 02.08.2016 10:21
jaka pyszna sałatka
Aleksandra/Olcia 02.08.2016 10:04
z oscypkiem- pycha!
gosia56 02.08.2016 09:33
super pomysł
Stenka 02.08.2016 09:19
Z takim połączenie składników jeszcze nie jadłam, chętnie bym spróbowała
Madzai 02.08.2016 09:08
Coś innego :)
Futka 02.08.2016 08:47
Świetne i bardzo smakowite połączenie :)
KORAL 01.08.2016 18:31
Może to przez awarię , ale wykasowało składniki . Podaję : 90 g rukoli , kilka orzechów włoskich , sos balsamiczny , oscypek i kilka czerwonych winogron.
Kolorowa 12.05.2016 21:45
Super dodatki.
Urszula Świeca 12.05.2016 21:11
Pyszna sałatka
Jolcia_90 12.05.2016 19:48
ciekawe połączenie :) Wykwintnie podana :)
sezamek 12.05.2016 19:29
Smaczna i ładnie wygląda :)
IZABELA29 12.05.2016 19:25
fajna i taka elegancka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak