Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tunezyjska

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 250 g
papryka żółta 150 g
pepperoni 100 g
ogórek sałatkowy 1 szt
cebula 1 szt duża
mięta świeża siekana
ocet 10 % 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
jajko ugotowane na twardo 2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary 1 łyżka
oliwki czarne 10-12 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tunezyjska

Wszystkie warzywa pokroiłem w kostkę, połączyłem, dodałem posiekane listki mięty, doprawiłem solą i octem.
Wymieszałem, skropiłem oliwą. Na wierzchu ułożyłem pokrojone jajka ugotowane na twardo , tuńczyka, kapary i oliwki. Udekorowałem listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 22.05.2015 20:30
jakie to dobre i fajne kolorki
Róża1 22.05.2015 20:17
wyśmienita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malinka 22.05.2015 17:19
Na taką sałatkę chętnie się skuszę :)
agnieszka214 22.05.2015 15:23
super fajna sałatka
cukiereczek 22.05.2015 15:11
prosta,apetyczna sałatka
Adamorek 22.05.2015 14:37
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak