Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tuńczykowo-serowa z granatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata czerwona strzępiasta 1 główka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser feta 15 dag
gęsta śmietana 3 łyżki
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tuńczykowo-serowa z granatem

Sałatę myjemy i osuszamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ser kroimy w mała kostkę. Owoc granatu przekrawamy i delikatnie /by nie wycisnąć soku/ łyżeczką wyjmujemy pestki. Śmietanę mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na talerzach rozkładamy porcje sałaty, tuńczyka, posypujemy serem, polewamy sosem i dekorujemy pestkami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 17.01.2013 21:25
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak