Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 4 płaty
ogórki konserwowe 5 szt
papryka marynowana 2 stąki
kapary 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt
jajko 4 szt
majonez 3,5 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z ogórkami, cebulą i kaparami

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i kroję w paski. Ogórki oraz paprykę kroję w kostkę. Cebulę czerwoną kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły.

Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.06.2016 19:52
Dobra sałatka.
Krystyna32 07.06.2016 09:25
smaczna sałatka
norweska20 06.06.2016 23:12
chętnie bym zjadła
Łukasz15 06.06.2016 22:58
Bardzo dobra
Urszula Świeca 06.06.2016 22:16
Pyszna sałatka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak