Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z migdałami i jabłkiem

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 50 gram
rodzynki 50 gram
cebula czerwona 1 sztuka
majonez 3 łyżka
jabłko 1 duże
śledzie marynowane 3 (podwójne)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z migdałami i jabłkiem

Płaty śledziowe pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłko obrać oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w średnią kostkę. Wszystkie składniki połączyć. Dodać rodzynki oraz podprażone na suchej patelni płatki migdałowe. Dodać majonez i wymieszać. Schować do lodówki do przegryzienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.02.2014 10:00
ciekawe połączenie
Malinka 17.05.2013 17:18
Bardzo fajny pomysł, super!
Patrycja25 30.11.2012 22:47
smaczne
Piotr-21 30.11.2012 22:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak