Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka serowo – kukurydziana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1 puszka
ser żółty 25 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
majonez 1/2 szkl
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka serowo – kukurydziana

Ser żółty pokroić w paski i wsypać do miski kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski z serem.
Jajka obrać, posiekać razem z cebulą dymką i dodać do sałatki.
Następnie dodać majonez wymieszany z przeciśniętym ząbkiem czosnku, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 18.09.2016 22:27
pyszności serwujesz dodaję do księgi
Aleksandra/Olcia 18.09.2016 13:51
ser i kukurydza,pycha
Mniam 18.09.2016 12:44
Bardzo smaczna, muszę zrobić przy najbliższej okazji :)
cukiereczek 18.09.2016 12:35
domowa,prosta,smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak