Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 10 dag
papryka 1 szt
cebula biała 1 mała
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 2 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Paprykę i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe odsączyć i również pokroić w kostkę. Dodać do ryżu. Z tuńczyka odlać wodę, dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać dokładnie z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 10.11.2016 16:19
pyszna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak