Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna wegetariańska sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem fasolki szparagowej, jajek, rzodkiewki i zielonej soczewicy, z dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Świetnie sprawdzi się jako lunchbox do pracy - dostarczy siły i energii do pracy :)

Składniki:

wszystkie składniki

ryż 100 gramów
rzodkiewki 1 pęczek
jajko 3 sztuki
fasolka szparagowa 150 gramów
soczewica zielona 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, pokroić je w kostkę.
Fasolkę również ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, a następnie pokroić na połówki.
Rzodkiewki pokroić ćwierćplasterki.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączoną soczewicę i posiekaną natkę pietruszki.
Zrobić sos z oliwy i sosu sałatkowego, dodać do sałatki. Całość doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak