Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Polsko-Grecka Agi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 garść
cebula czerwona 1/2
ser feta
pomidor 1
oliwki zielone kilka
pieprz szczypta
jogurt naturalny 1 łyżka

Porada

Nie solimy! Oliwki i ser feta są wystarczająco słone.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Polsko-Grecka Agi

Kapustę siekamy, cebulę również siekamy i mieszamy z kapustą. Pomidora kroimy w półksiężyce i dodajemy do reszty. Oliwki kroimy na plasterki, dodajemy i mieszamy wszystko. Na środku kładziemy łyżkę jogurtu naturalnego i przyprawiamy szczyptą pieprzu. Dookoła kruszymy ser feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak