Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z zupki chińskiej i warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zupka chińska 1 szt
papryka czerwona 1 szt
por 1 kawałek
sos lutenica 2 łyzki
kiełbasa 1 kawałek
pieczarki kilka szt
kostka rosołowa 1/2 szt
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z zupki chińskiej i warzyw

Kroki postępowania

1
Makaron z zupki kruszymy na drobno i przesypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem na tyle żeby pokrył makaron. Dosypujemy przyprawę z zupki i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody.
Krok 1 - Sałatka obiadowa z zupki chińskiej i warzyw foto
2
W garnku gotujemy litr wody z kostką rosołową. Do gotującej się wody dodajemy pokrojone na kawałki pieczarki i gotujemy ok 5 minut.
Krok 2 - Sałatka obiadowa z zupki chińskiej i warzyw foto
3
Na patelni podsmażamy kiełbaskę pokrojiną w plasterki z sosem lutenica. Pora kroimy na plasterki i wkłądamy na sitko, przelewamy wodą którą odlewamy po ugotowaniu pieczarek. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostke. Wszystkie skłądniki łączymy ze sobą. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę.
Krok 3 - Sałatka obiadowa z zupki chińskiej i warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra15 11.11.2012 11:29
Mam inny przepis na sałatkę z wykorzystaniem makaronu z zupki chińskiej, ale Twoja propozycja jest równie kusząca ;-)
Poison1988 11.11.2012 11:29
szybka i prosta sałatka! Świetna :)
Konczi 11.11.2012 06:46
sałatka z zupek zawsze dobra
jasiek 11.11.2012 00:19
ciekawe połączenie
wojtek5 10.11.2012 23:26
uwielbiam ją i sam często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak