Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na brązowym ryżu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puszka kukurydzy 1
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 1
konserwowych ogórków 6
cebula 1
pojedyńcza pierś z kurczaka 1 duża
przyprawy do gyrosa 2 łyżki
sól do smaku
majonezu 3 łyżki
ketchup 4 łyżki
ryż brązowy 2
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na brązowym ryżu

Ryż ugotować na sypko w dużej ilości lekko osolonej wody, odcedzić go. Rozciąć woreczki i wysypać ryż do garnka lub miski aby wystygł. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, wymieszać i usmażyć na patelni na dwóch łyżkach oleju i przestudzić. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy al fasolę dodatkowo przepłukać wodą. Paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę. Gotową wstawić do lodówki do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 15.01.2014 17:15
wygląda na pyszniutką
Monika-twin 15.01.2014 16:13
Fajan zdrowa i na pewno pyszna sałatka, lubie taki ryz!
dodi 15.01.2014 15:08
fajna sałateczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak