Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z kurczakiem i kaparami
Mięso odsączyć z marynaty i usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni, uważając aby nie smażyć zbyt długo, bo mięso będzie suche i niesmaczne.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z usmażonym filetem z kurczaka. Odstawić do przestygnięcia.
Kapary odcedzić z zalewy, przepłukać wodą, odsączyć.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na niewielkie paseczki.
Cebulę czerwoną obrać, umyć i pokroić w piórka. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.
Kapary, paprykę, cebulę, szczypiorek i oliwę dodać do sałatki. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, całość delikatnie wymieszać.