Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z fasolką szparagową, pomidorami i fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju sałatki na zimno. Pozwalają najeść się do syta na obiad czy też kolację, są świetną alternatywą posiku zabranego w pudełeczko do pracy czy na piknik. Stanowią także świetny dodatek do pieczonych lub grillowanych mięs.

Składniki:

sałatka:

makaron muszelki 500 g
fasolka szparagowa 500 g
pomidory 1 kg
ser feta 100 g
szczypiorek 1 pęczek

Dressing:

oliwa 4 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z fasolką szparagową, pomidorami i fetą

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić.
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.
Gotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Umyte pomidory oraz ser feta pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać, posiekać drobno.
Składniki przełożyć do wysokiej miski.

Dresing: Ząbki czosnku zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Czosnek oraz przyprawy połączyć z oliwą.
Dressing przelać do sałatki, całość dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak