Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa pod muchomorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 3 szt
marchewka ugotowana 3 szt
korzeń pietruszki ugotowany 2 szt
seler ugotowany 1/2 szt
cebula
jabłko kwaśne 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki kiszone 6 szt
majonez 5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa pod muchomorkiem

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pokroić też marchew, pietruszkę, seler,jajka, jabłko, cebulę i ogórki. Groszek odsączyć z zalewy i dosypać do reszty składników. Wymieszać wszystko dokładnie. Do sałatki dodać majonez i musztardę, doprawić do smaku.
Grzybka przygotować z połówki białka pokropionego keczupem i nałożonego na kawałek ziemniaka. Dodatkowo udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.02.2014 17:29
ładnie podano :)
Milka100 21.02.2014 23:08
smaczna i piękna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak