Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Moim zdaniem, jako lunchboxy, najlepiej sprawdzają się sałatki. Łatwo je zapakować - wystarczy jedno pudełeczko :) Tutaj proponuję smaczną i pożywną sałatkę na bazie jajek, z dodatkiem świeżej papryki i tuńczyka. Po jej zjedzeniu dawka pozytywnej energii gwarantowana :)

Składniki:

wszystkie składniki

jajko 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
seler konserwowy 1 słoik
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 2 łyżki
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z tuńczykiem i papryką

Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a natępnie pokroić w kostkę.
Paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę. Dodać odsączony z zalewy groszek, seler oraz tuńczyka. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak