Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka egipska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 20 dag
seler 15 dag
jabłka 20 dag
pomidory 10 dag
sałata 1 główka
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka egipska

Wykonanie:
Seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jabłka obrać i pokroić w kostkę. Banany obrać, pokroić w plasterki i połączyć z selerem i jabłkami, dodać pokrojony środek sałaty i wymieszać. Sałatkę wyłożyć na liściach sałaty. Pomidory obrać ze skórki, drobno posiekać i wymieszać z majonezem, po czym polać sałatkę i wstawić do schłodzenia do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.10.2015 16:48
Interesujaca salatka, ale ciekawe dlaczego nosi taką nazwę, bo raczej w kuchni egipskiej nie łączy się takich składników ;)
Franciszek 13.10.2015 00:56
ciekawe składniki
agnieszka214 12.10.2015 22:17
Ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak