Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saładka kebab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

pierś z kurczaka

warzywa świerze

pomidory 2
ogórek 1
kapusta pekińska 1

warzywa z puszki

kukurydza w puszce
fasola czerwona z puszki

dodatki

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
majonez
ketchup pikantny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Saładka kebab

Kroki postępowania

1
Piersi Pokroić w kostkę ok 1cm x 1cm x 1cm. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kebabu. Odstawić na ok 30min żeby przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzaną patelnie włożyć przyprawioną wcześniej pierś. Podczas smażenia można dla lepszego smaku dodawać przyprawy do gyrosu. Po usmażeniu wsypać do naczynia żaroodpornego, odstawić do ostygnięcia.
Krok 1 - Saładka kebab foto
2
W między czasie można obrać i pokroić w kostkę ogórek, oraz pokroić w kostkę pomidory.
Można też drobno pokroić kapustę pekińską.
Z kukurydzy i fasoli należy odlać płyn, w których się moczą. Dodatkowo fasole możne wypłukać w wodzie, ponieważ często bliżej dna puszki pojawia się nieapetycznie wyglądający osad.
Krok 2 - Saładka kebab foto
3
Do ostygniętej piersi dorzucamy pomidorki, ogórka, kukurydzę, fasolę i połowę kapusty. Dodajemy 2łyżki majonezu i 2 łyżki keczupu. Wszystko dokładnie mieszamy i wygładzamy górę.
Krok 3 - Saładka kebab foto
4
Na górę rozsmarować 2 łyżki majonezu. Zrobić szlaczki z keczupu i obsypać dookoła pozostałą nam kapustą.
Całość pozostawić na ok.2 godz. w chłodnym miejscu, aby wszystko dobrze przeszło przyprawą.
Krok 4 - Saładka kebab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.05.2015 20:34
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak