Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem mielonym
Na talerzach ułożyć ryż, na wierzchu mięso mielone z warzywami. Całość posypać posiekana natką pietruszki.
ryż | 200 g |
mięso mielone | 500 g |
papryka czerwona | 2 szt |
papryczka chili | 1 szt |
fasola czerwona z puszki | 1 op |
kukurydza w puszce | 1 op |
pomidory krojone z puszki | 1 op |
cebula | 2 szt |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżeczki |
natka pietruszki | 3 łyżeczki (posiekana) |
sól | |
pieprz | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
bazylia | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: