Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze smażone z czosnkiem i pieprzem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 1/2 kg
olej 2 łyżki
masło klarowane 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze smażone z czosnkiem i pieprzem

Rydze umyć, osączyć, pokroić w plasterki.
Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać olej, pokrojone rydze i pieprz.
Smażyć kilka minut stale mieszając, a następnie dodać wyciśnięty czosnek oraz przyprawę do zup.
Podawać na gorąco z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 28.10.2015 22:20
rydze smaczne są
Klausia 09.01.2014 19:09
takich rydzów jeszcze nie jadłam :)
jolanta53 26.10.2012 13:03
To również moje ulubione grzybki :)
Habibi 24.10.2012 08:27
Ech, rydze to moje ulubione grzybki i właśnie uwielbiam je w takiej najprostszej postaci :)
Sylwia26 23.10.2012 17:47
ale smakołyki :)
fijolek91 23.10.2012 17:33
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak