Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka jajkiem przykryta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z białej ryby 4 szt
jajko 4 szt
pomidor 2 szt
ser żółty 200 gram
sól i pieprz
pęczek szczypiorku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka jajkiem przykryta

Filety przyprawiamy i układamy na nasmarowanym tłuszczem spodzie naczynia żaroodpornego.Pomidory kroimy w plastry,układamy na rybie i posypujemy solą i pieprzem.Wszystko zasypujemy startym serem.Jajka miksujemy,przyprawiamy jak do panierki.Masę wylewamy na wierzch by zawiązała całość.Wkładamy na ok 30 min do piekarnika nagrzanego do temp 180°C.Przed podaniem posypujemy szczypiorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak