Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pietruszkową kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 płaty
mąka
chleb tostowy 3 kromki
natka pietruszki 3 łyżki
masło 3 łyżki
cytryna 1/2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pietruszkową kruszonką

Kroki postępowania

1
Rybę obtaczamy w mące,smażymy.
Z chleba usuwamy skórkę,miąższ kruszymy drobno,dodajemy masło,sok z cytryny,posiekaną pietruszkę i ucieramy masę.
Krok 1 - Ryba z pietruszkową kruszonką foto
2
Na usmażoną rybę,nakładamy panade,zapiekamy około 15-25 minut.
Krok 2 - Ryba z pietruszkową kruszonką foto
3
Podajemy na obiad z młodymi kartofelkami oraz z dowolną surówką.
Krok 3 - Ryba z pietruszkową kruszonką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.10.2013 21:51
Smaczny pomysł na rybkę :)
Patriszja
Patriszja 12.07.2013 17:20
jak najbardziej polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak