Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w otrębowej panierce / Dukan

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2-3 kawałki
otręby owsiane grube
jajko duże
Czosnek suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w otrębowej panierce / Dukan

Kawałki ryby umyć, osączyć papierowymi ręcznikami i oprószyć przyprawami z każdej strony.
Jajko roztrzepać i obtoczyć w nim kawałki ryby - następnie panierować w otrębach, dokładnie je dociskając do ryby.
Pozostawić na pół godziny w lodówce, aby panierka lepiej przywarła.
Blaszkę do pieczenia spryskać cienką warstwą oliwy, ułożyć kawałki ryby i także je spryskać oliwą.
Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190*C i piec 20-25 minut - jeśli ryba w tym czasie za bardzo się zrumieni, nakryć arkuszem alu-folii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.05.2013 00:31
pyszna na dietę
Habibi 30.11.2012 16:16
Sprawdza się i taka panierka :)
Mati3 26.11.2012 17:01
ciekawe:)
gottrina 26.11.2012 16:34
świetny pomysł na panierkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak