Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście tymiankowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
cytryna 1/2 szt
Ciasto:
mąka pszenna 4 łyżki
jaja 1 szt
mleko 3 łyżki
tymianek 3 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście tymiankowym

Filety skropic sokiem z cytryny, posypac tymiankiem i solą. Odstawic na 10 minut.
Wymiaszac składniki na ciasto (powinno miec konsystencję gęstej śmietany). Odstawic do lodówki na 10 minut.
Rybę osuszyc papierowym ręcznikiem (ewentualnie pokroic na mniejsze kawałki). Zanurzac w cieście i smażyc na gorącym oleju, aż będą rumiane z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.10.2012 21:26
uwielbiam
Poison1988 14.10.2012 16:02
Uwielbiam rybkę, super przepis :)
Papryczka 14.10.2012 15:22
fajna
Patrycja25 14.10.2012 14:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak